Rätt sätt, tid och plats

18:e Augusti, 2021

När det brann i Rikspolisstyrelsens datahall insåg IT-jättarna vikten av att hålla rent bland servrarna, och MICRA-Miljö som drevs av Urban och Lars Lindells mor och senare kom att bli Flyttstädning Malmö, fick en hel del att göra.
– Branden var en dammbrand. Tidigare hade man ingen standard kring hur man skulle städa en datahall utan man lät den dagliga städerskan göra det, säger Urban Lindell.
MICRA-Miljö fick snabbt stora kunder som Nordens största IT-företag Tieto och Urban och Lars Lundell fick tidigt hoppa in i verksamheten.
– Vi lärde oss hur det här fungerade och fick inte månadspeng längre – vi fick lön, berättar Urban Lundell nöjt.

För bröderna följde flera år i teknikbranschen, och när de tog över sin mammas företag för snart fem år sedan var det naturligt att plocka in konsultverksamhet med fokus på flyttstädning och fönsterputning som ytterligare ett tjänsteområde.
– Det är något vi tagit med oss från våra tidigare bakgrunder, men inte fokuserar så mycket på längre. Vi hade ett gäng konsulter inom drift och utveckling förut, men det blir mindre och mindre eftersom städandet tar mer tid, säger Urban Lundell.

I januari i fjol tillkom också uppdraget att ansvara för allmän städning i Malmös kommunala kontor. – Jag arbetade extra med reklam under många år och vi fick förfrågan om vi ville vara med och räkna på saker och ting. Det är kul att syssla med något som alla vet vad det är, säger Lars Lundell, som beskriver affischeringen som ett hantverk som är bra mycket svårare än tapetsering med en riktigt knivig mönsterpassning. Övertagandet av kontorsuppdrage innebar en hel del effektiviseringsarbete för Flyttstädning Malmö.
– Vi visste vad vi skulle göra logistikmässigt för att förbättra vissa saker. Framförhållning, sortering och planering har underlättat arbetet med kontorsstädning betydligt, säger Urban Lundell.

Sist men inte minst har Flyttstädning Malmö precis blivit certifierade för kontorsstädning. Företaget har uppenbarligen expanderat ordentligt, men bröderna som kompletterar varandra väl är noga med att poängtera att mottot alltid har varit att ha den bästa servicen.
– Och det är det vi har och det är därför vi har så bra kunder trots att vi är ett litet företag. Våra kunder vet att när våra grabbar kommer blir arbetet utfört på rätt sätt, på rätt tid och plats, med rätt utrustning. Kunderna ställer massa krav på oss och vi uppfyller dem. Annars skulle vi till exempel aldrig få arbeta i Skatteverkets hallar, säger Urban Lundell.
Ytterligare några som uppskattar Flyttstädning Malmös professionalitet är Malmö stad, NCC, ATG, ATEA och Enaco. – Det är ett kvitto på att vi gör någonting bra. Och ska vi vara ärliga är det inte många kunder som vi har hört av oss till – de ringer oss!